כיתה י"א

אסטרונומיה

חיפוש וחקר מיקרו-מטאוריטים

חיפוש וחקר מיקרו-מטאוריטים

אחת התופעות המוכרות מאז ומעולם היא התופעה המכונה "כוכב נופל". הכוונה היא לאותו הבזק אור פתאומי המופיע כפס אור בשמי הלילה ואשר מכונה בפי אנשי מקצוע "מטאור". מטאוריטים ששרדו את הכניסה לאטמוספרה שלנו ולא נשרפו כמטאורים, הם בגדלים שונים מאוד – החל מגודל מיקרוסקופי, כמו של גרגרי אבק קטנים, ועד לגודל עצום, כגודלו של קרון רכבת ובמשקל של עשרות טונות. מיקרו-מטאוריטים הם גופים זעירים – גודלם נע בדרך כלל בין 0.2 ל- 0.4 מילימטרים. החקר שלנו עסק בחיפוש של מיקרו-מטאוריטים, חקר תכונות ייחודיות שלהם והדמיה של נפילת מיקרו-מטאורית לכדור הארץ.

קרא עוד⇐

גלי קול

אוזניים, תדרים ומה שביניהם

אוזניים, תדרים ומה שביניהם

הנושא שבחרנו לחקור עליו הוא ניתוח תדר תהודה. מאחר ושנינו נגנים שאוהבים מוזיקה, רצינו להבין כיצד עובדת מערכת השמיעה. גילינו שבתוך האוזן האנושית ישנן שערות שלכל שערה יש תדר תהודה ייחודי משלה אשר מגיבה הכי הרבה לתדר מסוים, וכך נוצרת מערכת שיכולה לקלוט ולזהות טווח גדול של תדרים

קרא עוד⇐

טילי מים

חקירת טילי "בקבוקי מים" המונעים ע"י לחץ אוויר

חקירת טילי "בקבוקי מים" המונעים ע"י לחץ אוויר

הפרוייקט שלנו עסק בחקר של רקטות אשר מונעות בעזרת דחף אוויר\מים.
המערכת העיקרית בה השתמשנו בפרוייקט כוללת מנגנון אשר מורכב מצינור אליו אנחנו מפמפמים אוויר אל רקטת המים בתנוחה אנכית(90מעלות) עד שאנחנו מגיעים לPSI (לחץ אוויר\pressure per inch) רצוי, אנחנו ערכנו את השיגורים בשימוש של 70~ PSI, אותו לחץ האוויר הרב נתן לנו תוצאות מרשימות מאוד והרקטה עפה לגובה רב כפי שציפינו ממנה.

קרא עוד⇐

תרמודינמיקה

דודי שמש

דודי שמש

מבוא:
דוד השמש הביתי הינו מכשיר שימושי ונפוץ בארצנו הנראה לעיני כל על גגות הבתים. מזה שנים מתבצע מאמץ להגדיל את השימוש באנרגיה ירוקה. בחלק מהמתקנים אשר ממירים את אנרגיית השמש קיימת מערכת עקיבה. במחקר זה רצינו להכיר את עקרון הפעולה של דוד השמש וכן רצינו לבדוק האם ניתן לייעל את עבודתו על ידי קולט דינאמי.

קרא עוד⇐

חקר הגז האידיאלי והתקררות הגז בפרט

חקר הגז האידיאלי והתקררות הגז בפרט

הבעיה שהניעה את החקר היתה כיצד, באמצעות עקרונות התרמודינמיקה, להוריד את הטמפרטורה בחלל רכב חונה בשמש כאשר מנוע הרכב כבוי. במהלך החקר, נמדדו בו זמנית הטמפרטורה בתוך הרכב וטמפרטורת הסביבה במהלך יממה ונחקר ההפרש בינהן שהגיע ל- 53 מעלות צלסיוס (במקסימום).

קרא עוד⇐