מנחה: מדחת חוסיין.
עצם העלייה של בועה בנוזל נראית מובנת מאליה ושולית, אך חקר המסלול של בועות הגז יגלה למה מבצעות הבועות מסלול שכזה. במסגרת המחקר ננסה ללמוד על הדינמיקה של הבועות במים.
מכיוון שהבועה מושפעת ממספר גורמים בכל פעם שמשנים גורם ישפיע על הבועה ומגלים תוצאות שונות. גודל הבועה ולחץ הגז בתוכה, מהירות שחרור הבועה, סמיכות הנוזל, זווית ההטיה של פתח היציאה של הבועה וגודל הפתח.
מנחה: אלון שפירו.
מבוא: חקר מערבולות מים הוא נושא חשוב היכול לשמש גם כהכנה לקראת מחקר של תופעות שונות. החל מתופעות מזג אויר כמו: טורנדו, ענן משפך, עלעול חול (Dust Devil), נד מים וסופות טרופיות על סוגיהן (הוריקן, טייפון, או ציקלון), ועד לנושאים באסטרונומיה, כמו דיסקת ספיחה של חור שחור. מערבולת היא זרימה של נוזל או גז בתנועה מעגלית. בדרך כלל, מתאפיינת המערבולת בכך שבמרכזה, הזרימה היא מהירה ומהירותה הזוויתית גדולה, אך הן הולכות וקטנות לקראת השוליים.
מנחה: עמית ליבר.
התופעה שאנחנו רוצים לחקור היא כדור שעף על זרם מים בתנועה סיבובית באופן מאוזן ויציב. כאשר המים פוגעים בצידו של הכדור מלמטה הכדור מסתובב והמים עפים במשיק לו כמו שציפינו, אך באופן מוזר ולא אינטואיטיבי הכדור נשאר באוויר וממשיך להסתובב כאילו הוא "דבוק" למים ומשהו מחזיק אותו שם. הכדור נמצא בשיווי משקל ואפילו כשמעבירים יד בזרם מתחתיו הוא מספיק יציב כדי לחזור לאותו מצב.