מנחה: אדי רוזנבאום.
הנושא שבחרנו לחקור עליו הוא ניתוח תדר תהודה. מאחר ושנינו נגנים שאוהבים מוזיקה, רצינו להבין כיצד עובדת מערכת השמיעה. גילינו שבתוך האוזן האנושית ישנן שערות שלכל שערה יש תדר תהודה ייחודי משלה אשר מגיבה הכי הרבה לתדר מסוים, וכך נוצרת מערכת שיכולה לקלוט ולזהות טווח גדול של תדרים
עוצמת השמע של מקורות קול רחוקים, משתנה בתנאי מזג אוויר שונים. במחקר זה רצינו להכיר את מנגנון ההשפעה של הטמפרטורה על עוצמת הקול, להבין את הפרמטרים השולטים, לבדוק האם ניתן למדוד תופעה זאת בשדה, והאם ניתן להמחיש תופעה זאת במודל מעבדתי בו ניתנים לשליטה הפרמטרים הנכונים. בנוסף נבדוק האם ניתן ליצור מודל ממוחשב שיוכל לנבא את תוצאות הניסויים, או לכל הפחות להתאים לנמדד.
מנחה: גיא צברי - ד״ר.
שוט הבקר, משמש להכוונה ודירבון בעלי חיים. כאשר משתמשים בו, הוא יוצר קול נפץ חזק, שיש הטוענים כי הוא נוצר בעקבות כך שקצה השוט עובר את מהירות הקול ויוצר בום על-קולי.
מנחה: יפתח נבות.
טקטס של העבודהבעבודה זו רצינו למצוא את השונה ואת הדומה בצלילים שיוצרים כלי נגינה שונים ומדוע גלי נגינה שונים יוצרים צלילים בעלי גוונים שונים. חקרנו את גלי הקול הנוצרים כתוצאה מנגינה בגיטרה, חלילית, חליל פאן וקולן.
מנחה: הוכשטטר יותם.
עקרונות פיזיקליים מרכזיים:
חוק פארדי, השראות, תנועת תיל מוליך בשדה מגנטי, גלים במיתר, אוברטונים